Matematik

bestem hvor trafen for f skærer y-aksen

25. marts 2014 af lenski-xD (Slettet) - Niveau: A-niveau

Figur 6 viser en tegning af et snit midt gennem en bøje.

Kanten af bøjen er afgrænset af graferne for funktionerne f og g, givet ved forskrifterne

fx8,75x2 1,40 ,x0,4;0,4og gx20x4 0,512 ,x0,4;0,4

Alle mål er i meter.
a) Bestem, hvor grafen for f skærer y-aksen. 

/ se billede / vedhæftet fil.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2014 af SuneChr

f (0) er grafen for f  skæring med y-aksen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. marts 2014 af peter lind

Grafens skæringpunkt med y alsen har x koordinaten 0, så find f(0)


Svar #3
25. marts 2014 af lenski-xD (Slettet)

f(0) giver mig to resultater henholdsvis 0,4 og -0,4 er det bare svaret?


Svar #4
25. marts 2014 af lenski-xD (Slettet)

Nej det kan ikke være svaret, det jo alle opgivet. jeg forstår ikke :(


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. marts 2014 af SuneChr

f (0)  =  8,75·02 - 1,40       man indsætter jo på x'es plads.
         =  - 1,4
og ser ud til at stemme godt med den røde graf (parablen).


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. marts 2014 af hesch (Slettet)

Sætter du x = 0 finder du:

f(x) = -1,40

og

g(x) = 0,512


Svar #7
25. marts 2014 af lenski-xD (Slettet)

tusind tak for hjælpen!! :) Havde helt glemt det. Men hvad så med?

Det tonede område vist på figur 6 drejes 360 om y-aksen, derved fremkommer et omdrejningslegeme.

b)  Bestem omdrejningslegemets volumen. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. marts 2014 af SuneChr

Benyt

Træk de bestemte integraler sammen til ét og integrér.


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Udtrykket er ikke korrekt, da f(x) ≤ 0 . Se trådstarters anden tråd om rumfanget

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1460605


Skriv et svar til: bestem hvor trafen for f skærer y-aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.