Matematik
Bestem omdrejningslegemets volumen.
Det tonede område vist på figur 6 drejes 360 om y-aksen, derved fremkommer et omdrejningslegeme.
b) Bestem omdrejningslegemets volumen.
(se vedhæftet billede)
HJÆLP!
Svar #1
25. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)
Drej funktionen g(x) 360º omkring y-aksen, og drej funktionen -f(x) 360º omkring y-aksen. Beregn de to omdrejningslegemers rumfang og læg dem sammen.
Svar #3
25. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)
Beregn de to rumfang ved drejning omkring y-aksen:
Vg = 2π · 0∫0,4 g(x)·x dx , og
Vf = 2π · 0∫0,4 (-f(x))·x dx
Det samlede rumfang af den ønskede figur er da
V = Vg + Vf .
Skriv et svar til: Bestem omdrejningslegemets volumen.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
