Matematik

differantial regning monotoniforhold

27. marts 2014 af fijona (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved

f (x) = x3− 2,5x2− 2x + 7 .

a) Løs ligningen f ′(x) = 0 .

b) Bestem monotoniforholdene og de lokale ekstrema for f.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Differentier funktionen og løs så ligningen f '(x) = 0 .

b) Bestem så fortegnsvariationen for f '(x) og oversæt det til monotoniforholdene for f(x) .


Svar #2
27. marts 2014 af fijona (Slettet)

Den er gal når jeg dofferentier funktion jeg kan ikke få det til at give et fornuftigt resultat


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er tale om et simpelt polynomium

        f(x) = x3 - 2,5x2 - 2x + 7 .

Prøv at vise dit resultat for den afledede funktion f '(x) .


Svar #4
28. marts 2014 af fijona (Slettet)

3x^2-5x-2x+7


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er næsten rigtigt. De to første led er korrekt differentieret, men ikke de to sidste led. Hvad er differentialkvotienten af en konstant?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt den generelle differentiationsregel

        (xn)' = n·xn-1


Svar #7
28. marts 2014 af fijona (Slettet)

har fundet ud af det nu får jeg resultatet til x=2 vx=-1/3.


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det må så være løsningen til ligningen f '(x) = 0 .


Svar #9
28. marts 2014 af fijona (Slettet)

ja


Skriv et svar til: differantial regning monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.