Matematik

Isolér c i en andengradsligning

30. marts 2014 af butterf (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) Jeg har det lidt vanskeligt med at isolerer c i denne andengradsligning:

4x^2+3x+c = 0

Er der nogle søde mennesker derude der vil hjælpe mig med at finde ud af det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2014 af peter lind

Flyt de 4x2+3x over på den anden side af lighedstegnet


Svar #2
30. marts 2014 af butterf (Slettet)

Altså så der kommer til at stå

c = 4x^2+3x

a = 4
b = 3
c = 1

??


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2014 af peter lind

Når du flytter noget over på den anden side af lighedstegnet skal du skifte fortegn.  Hvad mener du med det sidste ? Har du givet den korrekte opgavebeskrivelse ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Prøv at formulere hele opgaven. I nogle typer opgaver skal man for eksempel bestemme c, så at den forelagte 2.-gradsligning har netop én løsning.


Svar #5
30. marts 2014 af butterf (Slettet)

Til løsning af 2. gradsligningen ax2 + bx + c = 0 benyttes den udledte formel, og man får:

x = -3 +- 1/ 4= -1 og -1/2

             

a) Angiv den oprindelige ligning, og tjek at den har de to løsninger, som er angivet.

 b) Angiv en ligning med de samme løsninger, men med a = 4. 

Jeg har løst a) men mangler b) 


Svar #6
30. marts 2014 af butterf (Slettet)

Der skal ikke stå (-1) men plus minus hvis du forstår :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man skal altså bestemme c, så at 2.-gradspolynomet ax2 + bx + c har rødderne som angivet ved udtrykkene for x:

        x = (-3±1)/4 .

Det vil sige, at a = 2 , b = 3, og d = b2 - 4ac = 1 , dvs. c = 1 .

Hvis a skal være lig med 4 og polynomiet skal have de samme rødder, ganges de tre koefficienter med 2.


Svar #8
30. marts 2014 af butterf (Slettet)

Jeg forstår ikke :S


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Prøv at forklare, hvad det er, du ikke forstår i det ovenstående.


Svar #10
30. marts 2014 af butterf (Slettet)

at jeg skal gange de tre koefficienter med 2. Hvorfor lige 2 og hvorfor skal jeg gøre dette?


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

I den første opgave er a = 2. I den anden opgave skal a være lig med 4, men polynomiet skal have de samme rødder som det første polynomium.

Polynomiet ax2 + bx + c har de samme rødder som polynomiet 2·(ax2 + bx + c) .


Svar #12
30. marts 2014 af butterf (Slettet)

Kan du ikke prøve at regne ud det du mener? 

Tror du ikke også jeg kan opstille to ligninger der lyder således:

4x^2 + bx + 1 = 0

og

4x^2 + 3x + c = 0

Isoler b eller c og indsætte det i en af ligningerne?


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Jeg ved ikke, hvor du har det fra. Jeg har vist, hvorledes opgaven løses i #7.

Løsningsformlen er x = (-b ± √d) / (2a) , og da det svarer til x = (-3±1)/4 , ser man heraf, at

2a = 4, dvs a = 2, b = 3, √d = 1, og dermed c = (b2 - d)/(4a) = (32 -1)/(4·2) = 1 .


Svar #14
30. marts 2014 af butterf (Slettet)

Okay men tak for hjælpen


Skriv et svar til: Isolér c i en andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.