Matematik

Matematik sæt 8

31. marts 2014 af Bintez (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hej :)
Jeg har en opgave for til i morgen den lyder sådan her: Joan, Niels og Kent skal dele 992 kr . I forholdet 1 : 3 :4.
Hvor meget får de hver?
Hvor meget ville de få hver, hvis forholdet var 2:6:8?

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2014 af SuneChr

Joan skal have 1 / (1 + 3 + 4) af 992 kr.
Niels skal have 3 / (1 + 3 + 4) af 992 kr.
Kent skal have 4 / (1 + 3 + 4) af 992 kr.
Da det andet forhold er proportionalt med det første forhold, bliver resultatet det samme.


Svar #2
31. marts 2014 af Bintez (Slettet)

1000 tak for hjælpen :)

Svar #3
31. marts 2014 af Bintez (Slettet)

Men hvad mener du så med det altså haha jeg er lidt blank når det handler om matematik

Brugbart svar (1)

Svar #4
31. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det ser i hvert fald ud til, at du har et lidt flyvsk forhold til tal i almindelighed. Du angiver, at du er i gang med 3. år på HHX, din alder er sat til 14 år, og niveauet på opgaven til 8. klasse.

Du skal dele beøbet i 8 lige store dele, og så give 1 del til Joan, 3 dele til Niels, og 4 dele til Kent.


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. marts 2014 af 123434 (Slettet)

2+6+8=16 dele i alt

Joan:2/16*992kr=124kr

Niels:6/16*992kr=372kr

Kent:8/16*992kr=496


Brugbart svar (1)

Svar #6
31. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Som også nævnt i #1 er

        2 : 6 : 8 = 1 : 3 : 4 .


Skriv et svar til: Matematik sæt 8

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.