Matematik

Vektor

31. marts 2014 af Redub (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lidt svært ved at finde ud af hvordan jeg skal beregne følgende opgave:


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2014 af peter lind

a er en vektor ikke et tal  så det kan ikke være rigtig at vektor a er 8. Der menes måske af længden af vektor a er 8

Hvis det er det der er tilfælde Vælg vektor b's retning til x akse. Du kan så finde vektor a's koordinater af a = |a|(  cos(u), sin(u) )


Svar #2
31. marts 2014 af Redub (Slettet)

Jeg kan se resultatet skal være således:

Men jeg kan ikke finde ud af at udregne det.


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der menes sikkert, at |a| = 8,0 og |b| = 14,0 , og man skal så finde |c| = |a+b| , og vinklen mellem b og c, hvor vinklen mellem de to vektorer a og b varieres.

Vektorerne a, b og c = a+b udspænder tilsammen en trekant (hvor a afsættes fra b's endepunkt.

Man har så af en cosinusrelation i trekanten

        |c|2 = |a|2 + |b|2 - 2|a||b|·cos(180º-v(a,b))

og ved at benytte sinusrelationerne i trekanten har man

        sin(v(b,c)) = sin(v(a,b))·|a|/|c|

Anvendes det på Opg 1), har man

        |c|2 = 82 + 142 - 2·8·14·cos(43º) ⇒ |c| = 9,80698 , og

        sin(v(b,c)) = sin(137º)·8/9,80698 = 0,556337 ⇒ v(b,c) = 33,803º


Svar #4
31. marts 2014 af Redub (Slettet)

1000 tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.