Matematik

Benyt halveringstiden til at bestemme konstanten a i udtrykket M=M₀⋅at(når tiden males I døgn).

31. marts 2014 af Malene121 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Benyt halveringstiden til at bestemme konstanten a i udtrykket  M=M0⋅at(når tiden males I døgn).

Der skal siges at halveringstiden er 3 døgn - håber på at der er nogen der kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Så er

        a = (1/2)1/3

Benyt, at

        T1/2 = log(1/2) / log(a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2014 af peter lind

y = b*ax = b*(½)x/x0   hvor xo er halveringstiden
 


Svar #3
31. marts 2014 af Malene121 (Slettet)

#2

y = b*ax = b*(½)x/x0   hvor xo er halveringstiden
 

Hvad er x så? Skal jeg solve den eller? 


Svar #4
31. marts 2014 af Malene121 (Slettet)

#1

Så er

        a = (1/2)1/3

Benyt, at

        T1/2 = log(1/2) / log(a)

Dsv har ikke lært om logaritmer


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis du har lært om eksponentialfunktioner, har du sikkert også lært om logaritmer.

Men du kan jo sagtens udregne udtrykket a = (1/2)1/3 uden at benytte logaritmer.


Skriv et svar til: Benyt halveringstiden til at bestemme konstanten a i udtrykket M=M₀⋅at(når tiden males I døgn).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.