Kemi

Kemiske reaktioner?

02. april 2014 af Ok1245 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, har et spørgsmål vedrørende kemiske reaktioner fordi, der er jo 5 slags:

Synthesis: A+B = AB
Single replacement: A + BC = AC +B
Double replacement: AB + CD = AD + CB
Decomposition: AB = A+B
Combustion: oxygen combines with another compound to form carbon dioxide and water = CO2 + H2O

Men hvorledes gør man hvis reaktionene ser således ud f.eks.:

C6H12O+ O2 = ?

Jeg har fundet ud - mener jeg - at det skulle være en "double replacemenet reaction". Men hvordan det da der er tre og en? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2014 af khol (Slettet)

Det er en 'combustion' (oxidation) reaktion, der ikke er afstemt

C6H12O6 + ? O→ ? CO2 + ? H2O


Svar #2
03. april 2014 af Ok1245 (Slettet)

Tak!
Men hvordan ville man ellers løse kemiske formler med tre i den ene 'compound' og 1 i det andet. Eller hvis man havde fire i det første og 2 i den anden. Eller med andre ord løse ligninger med mere end 2 i hvert compound? Og hvad hvis der nu var tre compounds der reagerede?

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2014 af khol (Slettet)

Der er ikke tre stoffer i forbindelsen, men tre forskellige grundstoffer. C6H12O6 dækker over sukkerstoffer (blodsukker)


Skriv et svar til: Kemiske reaktioner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.