Matematik

Ligebenede trekanter - Forholdet mellem linjer inden i trekanten

03. april 2014 af KlausMedK (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg sidder med en eksamensopgave for lærerstuderende i matematik, og sidder og bøvler lidt med en opgave. Jeg har en trekant der ser således ud som billedet i den vedhæftede fil. Om trekanten ved jeg at |AB|=|AC|, |BD| = |BE| og |CE| = |CF|, ligegyldigt hvordan der rykkes på punktet D eller størrelsen af trekanten. 

Jeg skal: 
Bevise at |DE| : |BE| = |EF| : |CE|
Bevise at |DE| + |EF| = (|DE|/|BE|)*|BC|
 

Hjælp modtages gerne! :)

tak

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2014 af peter lind

Vinkel B og C er lige store da det er vinklerne i en ligebenet trekant og ikke topvinklen. Dermed gælder der at trekanterne BDE og CFE er ensvinklede


Skriv et svar til: Ligebenede trekanter - Forholdet mellem linjer inden i trekanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.