Matematik

Ligning for tangent i punkt

03. april 2014 af idalarsen95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg har fået oplyst følgende differentialligning, og fået at vide, at f er løsningen til denne: 

\frac{dy}{dx}=3y+5

Grafen for f går gennem punktet P(1,4)

Bestem ligning for tangenten til grafen for f i punktet P 

Denne opgaver er uden hjælpemidler. Hvordan skal jeg løse den? Jeg har forsøgt at sætte tingene ind i tangentligningen


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt differentialligningen med x = 1, y = 4 til at beregne f '(1) = dy/dx for løsningsfunktionen gennem det angivne punkt. Indsæt så f(1) og f '(1) i tangentligningen.

Den stillede opgave kan løses let uden at skulle løse selve differentialligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2014 af peter lind

Du skal finde f'(1). Det gør du ved at sætte y=4 på højre side af differentialligningen


Svar #3
03. april 2014 af idalarsen95 (Slettet)

så der kommer til at stå 3*4+5=17 

og i tangentligningen: 

y=(3*4+5)*(x-1)+(3xy+5x+c) 

?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

f(1) er jo y-koordinaten for punktet P , så tangentligningen bliver

        y = 17·(x - 1) + 4


Svar #5
03. april 2014 af idalarsen95 (Slettet)

tak! :) 


Skriv et svar til: Ligning for tangent i punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.