Matematik

Isolere

04. april 2014 af Missperfec (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP

Hvordan siolere jeg x i denne ligning:

0=-0,028*(5-1,5)+(-0,015)*1,53/2+x


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2014 af SuneChr

Der skal vel stå:

0=-0,028\cdot (5-1,5)+(-0,015)\cdot \frac{1,52}{2}+x    (tælleren skal rettes til 1,53)

Flyt de to led, som ikke indeholder x, over på venstre side og skift fortegnet på begge led.
Reducér venstresiden som så er lig med x.


Svar #2
04. april 2014 af Missperfec (Slettet)

#1

skrev ligningen forkert:

0=-0,028*(5-1,5)-0,015*1,5^3/2+x

sådan ser den ud, får det til 0,13 er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2014 af SuneChr

Ja, med 2 dec. er det rigtigt.
x = 0,1255567596....


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Se denne tråd https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1463887 svar #7 hvor ligningen kommer fra.

Det drejer sig om at beregne k af ligningen

        (3/2)·k·1,51/2 = -0,028 ,

dvs.

        k = -0,028·2/(3·1,51/2)

og dernæst at beregne c af ligningen

        0 = -0,028·3,5 + k·1,53/2 + c

dvs.

        c = 0,028·3,5 - k·1,53/2 = 0,028·3,5 +0,028·2·1,5/3 = 0,028·4,5 = 0,126 (eksakt).


Skriv et svar til: Isolere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.