Matematik

Middeltal

06. april 2014 af Ap8 (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hej alle! Er der nogle af jer, som ved hvordan man beregner middeltal? Tallene lyder sådan: 15,24,35,32,40,18,32... Tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2014 af mathon

   SUM divideret med antal tal.


Svar #2
06. april 2014 af Ap8 (Slettet)

Forklar' ydeligere!

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2014 af mathon

   …i dit eksempel:

                                    middeltal = \frac{15+24+35+32+40+18+32}{7}


Svar #4
06. april 2014 af Ap8 (Slettet)

Så det bliver divideret med 7= 168,5

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2014 af 123434 (Slettet)

Middeltal er det samme som gennemsnit


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Summen af de 7 tal er

        s = 15+24+35+32+40+18+32 = 15+35 + 32+18 + 24+32 + 40 = 50 + 50 + 56 + 40 = 196

der så skal divideres med 7:

        middeltal = 196 / 7 = 28


Skriv et svar til: Middeltal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.