Kemi

Genbrug af aluminiumdåser

06. april 2014 af SivaJ (Slettet) - Niveau: A-niveau

Håber der en som kan hjælpe :)

2 Al(OH)3(s) + 3H3O+ --> Al3+(aq) + 6H2O(l)

Kan reaktionen forløbe frivilligt i standarttilstanden ved 80oC


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2014 af khol (Slettet)

Standardtilstanden refererer normalt til 25 ºC og reaktionen er ikke afstemt...


Svar #2
06. april 2014 af SivaJ (Slettet)

reaktionen er da afstemt og har skrevet ordret af fra bogen så tilstanden skal være ved 80 skal man bare sige

deltaG=delta(H)-T*delta(s)

delta(H)=entalpi ved standard

delta(s)=entropi ved standard

T=tempratur i kelvin


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2014 af Heptan

Reaktionen er ikke afstemt.

Afstemt:

Al(OH)3(s) + 3H3O+(aq) --> Al3+(aq) + 6H2O(l)

Du skal bruge den ligning du har anført

Standardtilstanden refererer til et tryk på 1 atm og koncentration på 1 M.


Svar #4
06. april 2014 af SivaJ (Slettet)

2NH3(g) + CO2(g) --> H2NCONH2(s) + H2O(g)

c) beregn ligevægtskonstanten for reaktion (I) ved 200oC. Kommenter ligevægtskonstantens størrelse, og forklar, hvorfor reaktionen skal forgå ved et højt tryk.


Svar #5
06. april 2014 af SivaJ (Slettet)

jeg ved at man skal bruge denne formel

-delta(G)=R*T*ln(K)

men jeg kan ikke huske hvad R og K er 
T er vel tempratuen :P


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. april 2014 af Heptan

R er gaskonstanten og K er ligevægtskonstanten


Skriv et svar til: Genbrug af aluminiumdåser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.