Kemi

Ionstyrke og aktivitet

07. april 2014 af Biokemi1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg har et problem :)
Håber at der er en som kan hjælpe
BaF2 er relativt tungtopløselig i vand. I en opløsning af BaF2 i vand ved 25°C har vi ved titrering bestemt koncentrationen af Ba2+ til at være 6,3 × 10^-3 M. I kan antage at ionstyrken følger 
Güntelbergs formel. 
14)  Opskriv udtrykket og beregn værdien af ligevægtskonstanten for BaF2.

BaF= Ba^2+ + 2F^-
Se på billedet resten:

Jeg kan simpelthen ikke komme frem til svaret, har forsøgt mig med alle mulige tanker og ideer, men får ikke samme resultat.
 

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2014 af MikkelRytter (Slettet)

Altså du betragter reaktionen som du selv har skrevet op. Ligevægtskonstanten udregnes ud fra denne som k=[Ba^2+]*[F^-]^2

Du kender koncentrationen af flourid-ioner da den er dobbelt så høj som barium-ioner. 

Man medtager ikke rene stoffer (i dette tilfælde BaF2), og dette har noget at gøre med aktiviteten af stoffet. Kan desværre ikke lige uddybe det yderligere, da det ligger 2 semestre tilbage, og jeg har ikke lige min bog... Men du udregner som sagt ligevægtskonstanten ud fra ovenstående formel. 

Dvs ligevægtskonstanten bliver:     k=6,3*10^(-3)M*(2*6,3*10^(-3)M)^2=1,00019*10^(-6)M^3


Skriv et svar til: Ionstyrke og aktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.