Fysik

sinus formet vekselspænding

07. april 2014 af 110975 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

U= Umax·sin(2·π·f·t)

men noget som ikke stemmer, da jeg har en opgave som lyder

Umax=325,269,  ved 50 Hz, spændingen øjeblikstid 1/600

U=325,269·sin(2π·50·1/600)

facit skal give 162.635, men det bliver det ikke. HVAD ER DET JEG GØR FORKERT?

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det skal udregnes med indstilling i radianer. Du har muligvis regnet argumentet som grader. Udregner man det korrekt, får man facitlistens resultat.


Svar #2
07. april 2014 af 110975 (Slettet)

tak, jeg var ved at blive ør i hovedet. men nu du siger det er det jo indlysende


Skriv et svar til: sinus formet vekselspænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.