Fysik

Bølger Fysik B

07. april 2014 af hioghi (Slettet) - Niveau: B-niveau

En guitarstreng vejer 1,45 gram pr. meter. Guitarstrengens længde er 64 cm.

Jeg har beregnet en bølgehastighed i en tidligere opgave, som var på 843,90 m/s

Så er der en opgave, der lyder:

Hvis man holder strengen nede på et bånd, så snorens længde reduceres til 2/3 længde, hvad ændres grundtonens frekvens da til?

Er lidt usikker, så har lige brug for en forklaring

-------------------------

En anden opgave:

En åben orgelpibe er 2,3 m lang. Hvor høj vil frekvensen af grundtonen og 1. overtone være?

MVH


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2014 af mathon

            \lambda =2L

            f_2\cdot \lambda_2 =v=f_1\cdot \lambda_1

             f_2\cdot \left (\frac{2}{3} \right )\cdot 2L =v=f_1\cdot 2L

             f_2\cdot \left (\frac{2}{3} \right ) =f_1

             f_2 =f_1\cdot \left (\frac{3}{2} \right )           

           f_2 =\left (\frac{3}{2} \right )\cdot f_1=\left (\frac{3}{2} \right )\cdot \frac{v}{\lambda _1}=\left ( \frac{3}{2} \right )\cdot \frac{843,90\frac{m}{s}}{2L}=\left ( \frac{3}{2} \right )\cdot \frac{843,90\frac{m}{s}}{1,28\; m}=

                                                                                                                          988,95\; Hz


Skriv et svar til: Bølger Fysik B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.