Kemi

Kemi stofmængde

09. april 2014 af Chokokolade (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan beregner man stofmængden af tilsat saltsyre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man starter nok med at bede om indsigt i resten af opgaven.


Svar #2
09. april 2014 af Chokokolade (Slettet)

Det er vdr. forsøget: Bestemmelse af opløselighedsprodukt.

a) Beregn stofmængden af tilsat saltsyre og beregn dernæst hydroxidionkoncentrationen i den fortyndede opløsning.

b) Beregn ligevægtskonstanten (opløselighedsproduktet for calciumhydroxid) og sammenlign med en tabelværdi.

c) Beregn opløseligheden i g/100 mL og sammenlign med en tabelværdi.

Jeg har vedhæftet forsøgsvejledningen

Vedhæftet fil:kemi opløselighed.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2014 af mathon

Det oplyses ikke, hvor mange mL titrator der er anvendt for at nå omslagspunktet.


Svar #4
10. april 2014 af Chokokolade (Slettet)

9 ml

Brugbart svar (1)

Svar #5
10. april 2014 af mathon

                   n\left ( OH^- \right )=n\left ( H_3O^+ \right )=n\left ( HCl \right )=\left ( 0,009\; L \right )\cdot \left ( 0,020\; \frac{mol}{L} \right )=0,00018\; mol

som befinder sig i 50 mL opløsning med fortyndingsfaktor 0,2

               \left [ OH^- \right ]_{fortyndet}=\frac{0,00018\; mol}{0,050\; L}=0,0036\; M

               \left [ OH^- \right ]_{{\color{Red} u}fortyndet}=\frac{0,0036\; M}{0,2}=0,018\; M

hvoraf
               K_{sp}=\frac{1}{2}\cdot \left [ OH^- \right ]^3=\frac{1}{2}\cdot \left ( 0,018\; M \right )^3=2,92\cdot 10^{-6}\; M^3
 


Skriv et svar til: Kemi stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.