Kemi

Kemi mængdeberegning

10. april 2014 af saraaaaaa95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej

nogle der kan fortælle mig om dette er rigtigt. Jeg har lavet et forsøg, der hedder bestemmelse af opløselighedsprofukt.

Hvor jeg har titreret indtil jeg har nået ækvivalentspunktet som var 11.3 ml. jeg har titreret med saltsyre 0,020 M

a) beregn stofmængde af tilsat saltsyre

0.020*0.0113= 0.000226 mol

b) Beregn hydroxidionkoncentrarionen i den ufortyndede opløsning

vi fortyndede med 40 ml vand i Ca væsken


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2014 af khol (Slettet)

a) er rigtig


Svar #2
10. april 2014 af saraaaaaa95 (Slettet)

Hvordan løser jeg b


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2014 af khol (Slettet)

Kan du beskrive hvad du gjort - Ca væske er ikke præcist (Ca(OH)2 ?)


Svar #4
10. april 2014 af saraaaaaa95 (Slettet)

nåår ja vi brugte 10 ml

er det så bare 0,000226/0,01=0,0226?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2014 af khol (Slettet)

Det fremgår stadig ikke hvad I har gjort?


Svar #6
10. april 2014 af saraaaaaa95 (Slettet)

Udførsel:

I god tid før øvelsen tilsættes der mere calciumhydroxid, end der kan opløses, til en stor flaske vand

fra opløsningen afmåles der på øvelsesdagen 10,00ml med fuldpipette i en konisk kolbe

Opløsningen fortyndes med vand til ca 50 ml og der tilsættes en syrebaseindikator

den fortyndede opløsning titreses med 0,020 M saltsyre


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. april 2014 af khol (Slettet)

Ca(OH)2 + 2HCl → CaCl2(aq) + 2H2O(l)

Der skal altså dobbelt så meget saltsyre til at titrere en mængde Ca(OH)2

0,000226 mol / 2 = 0,000113 mol Ca(OH)2

I en 10 ml opløsning svarer denne stofmængde til koncentrationen

0,000113 mol / 0,010 liter = 0.0113 M


Svar #8
10. april 2014 af saraaaaaa95 (Slettet)

taaaaaak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Kemi mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.