Matematik

Retvinklet trekant

10. april 2014 af sofiiepiiiigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa. Jeg har en opgave som lyder: 

Figur 1 viser en sekskantet drage. På figur 2 er nogle af dragens mål angivet.(Jeg har vedhæftet et billede af dragen med mål)

Jeg skal bestemme vinkel C i trekant AHC og bestemme AH.

Hvilken af relationerne skal jeg bruge til at finde vinklen og længden af AH? Jeg er rigtig dårligt til det. Så håber nogen kan hjælpe mig. 

Tak


Brugbart svar (3)

Svar #1
10. april 2014 af mathon

                       \cos(C)=\frac{26}{30}

                         \left | AH \right |=\sqrt{30^2-26^2}


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. april 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

152 + 26= 901

Kvatratroden af 901 =  30

AH = 15

Men vil råde dig at bruge Mathons metode, siden den spare tid. 


Svar #3
10. april 2014 af sofiiepiiiigen (Slettet)

Har forstået længden af AH.

Men den med at finde vinkel c forstår jeg ikke helt. Jeg dividerer 26 med 30 og får så 0.866667. Så skal jeg vel sige: cos-1(0.866667) = 29.9264. Ser det rigtigt ud? 


Svar #4
10. april 2014 af sofiiepiiiigen (Slettet)

Jeg får forresten længden af AH til at være 39.6989 hvilket ikke passer, hvis man kigger ud fra billede. AH er jo meget kortere end de andre to længder. Man skal vel bruge en anden metode? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. april 2014 af mathon

                           \left | AH \right |=\sqrt{30^2-26^2}=14,97


Svar #6
10. april 2014 af sofiiepiiiigen (Slettet)

TAK! Jeg fik også restultatet nu. Kan I også hjælpe mig med finde vinkel A men i trekanten ABC (på det vedhæftet billede)? Skal jeg også bruge cosinus der? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. april 2014 af mathon

                         \left | AB \right |=\sqrt{13^2+\left |AH \right |^2}

                        \left | AB \right |=\sqrt{13^2+30^2-26^2}=\sqrt{393}

                        \cos(A)=\frac{393+30^2-\left ( 26+13 \right )^2}{2\cdot \sqrt{393}\cdot 30}


Skriv et svar til: Retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.