Kemi

pH

11. april 2014 af diine (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)

Sidde og er ved at lave min rapport færdig med kan ikke finde ud af det her, nogen der kan hjælpe ? :D

1) Beregn de teoretiske pH vædier for 0,1 M HCl og NaOH. Er der overensstemmelse mellem de målte og de beregnede værdier.

2) Hvad kan afvigelser evt skyldes.

Hvad kan jeg evt skrive ?

Mine resultater er.

0,1HCl= pH beregnet 1 og  beregnet [H3O+] 0,070

0,1 NaOH= 13 beregnet [H3O+] 3,388

Ved ikke om man skal bruge det her eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2014 af mathon

           beregnet ved 25°C:
                         HCl:
                                       cs = 0,1 M           [H3O+] = cs = 0,1 M       pH = -log(0,1) = 1

                         NaOH:
                                       cb = 0,1 M           [OH-] = cb = 0,1 M                                   pOH = -log(0,1) = 1
                                                                  [H3O+] = 10-14 M2/ (0,1 M) = 10-13 M       pH = 14 - 1 = 13


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.