Fysik

Hjælp til fysik

12. april 2014 af lartpoutlart (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP,

Mangler hjælp til følgende opgave 13 og 14:

http://uvm.dk/Uddannelser/Gymnasiale-uddannelser/Studieretninger-og-fag/Fag-paa-stx/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Vejledninger/121029%20Elektriske%20og%20magnetiske%20felter%20_vejledende%20opgaver%20okt2012.ashx

Har sidder med den hele dagen, og kan ikke få det til at fungere. I opgave 13b) tænker jeg, at man skal sige:

F=qvB 

Er det korrekt? Mangler hjælp og håber i vil forklare mig det, så jeg kommer på rette spor.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

I 13b benytter man    F = q·v×B , hvorved man får både st8rrelse og retning af kraften.

I Opg 14 benytter man Coulombs lov.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2014 af lartpourlart (Slettet)

Hvad med 13a?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2014 af lartpourlart (Slettet)

13a) Kan jeg der godt sige: F=q*E - hvor jeg finder E, og derefter siger jeg: U=E*d?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2014 af lartpourlart (Slettet)

Opgave 14a - er dette korrekt)

F_{E}=\frac{1}{4\pi\varepsilon _{0}}*\frac{q_{1}*q_{2}}r

Den første brøk er Coulomb konstanten - men når jeg sætter alt ind, så kommer det ud i Joule?


Svar #5
12. april 2014 af lartpoutlart (Slettet)

Eller er det helt galt?


Svar #6
12. april 2014 af lartpoutlart (Slettet)

Har løst opgave 14.
Mangler kun 13a - nogen der kan byde ind?


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. april 2014 af mathon

#4
                         \large F_{E}=\frac{1}{4\pi\varepsilon _{0}}\cdot \frac{q_{1}\cdot q_{2}}{r^{\color{Red} 2}}


Svar #8
12. april 2014 af lartpoutlart (Slettet)

#4 har jeg fundet ud af. Får kraften er ca 359 N - passer meget fint.

Hvordan ville du løse 13a, Mathon?


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. april 2014 af mathon

13 a)

       \left | e_{ind} \right |=\frac{\mathrm{d} \Phi _{B}}{\mathrm{d} t}=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} t}(B\cdot A)=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} t}(B\cdot l\cdot v\cdot t)=B\cdot l\cdot v

       \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \left | \varepsilon _{ind}\right|=B\cdot l\cdot v=\left ( 64\cdot 10^{-6\; }\frac{Vs}{m^2} \right )\cdot \left ( 1,60\; m \right )\cdot \left ( 25\: \; \frac{m}{s} \right )=0,00256\; V=2,56\; mV

.......................

T(esla)=\frac{Vs}{m^2}


Skriv et svar til: Hjælp til fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.