Matematik

ligninger

15. april 2014 af Julie1311 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej er der nogle der lige hurtigt lige kan hjælpe med denne opgave

Løs ligningen 3(3x-5)+5=-x-20


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2014 af mathon

                               3(3x-5)+5=-x-20

                                (9x-15)+5=-x-20

                                9x-15+5=-x-20  …


Svar #2
16. april 2014 af Julie1311 (Slettet)

Tak. Men det er lige der at det gå galt for mig jeg kan ikke få den til at gå op

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2014 af Chrystine (Slettet)

Saml x'erne på den ene side, og konstanterne (led med tal uden x) på den anden side.
Det kan du gøre ved at lægge x til på begge sider, og lægge 10 til på begge sider.

Prøv at skrive, hvad du får her, hvis du er usikker.

NB. Du kan altid tjekke dit facit i en ligning, fordi når du sætter facit ind i opgaven, skal du få det samme på begge sider (sådan kan du også finde en evt. fejl i udregninger, for siderne skal altid være lig med hinanden).


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2014 af mette48 (Slettet)

 3(3x-5)+5=-x-20

gang ind i parentesen (gem resultatet i en parentes)

hæv parentesen

læg x til på begge sider

læg 10 til på begge sider

del med tallet foran x


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2014 af mathon

                               9x-15+5=-x-20

                               10x=-10

                               x=-1


Svar #6
17. april 2014 af Julie1311 (Slettet)

Tak for svaret alle sammen

Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.