Matematik

Bestem forskriften for A og forventede afsætning.. - HJÆLP!!

23. april 2014 af uopnålig (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej har en opgave som jeg er helt lost i, så ville hører om nogle kunne hjælp :) for forstår ikke differentialligninger helt. 

Afsætningen y=A(x) af en bestemt vare ( i 1000 stk.) forventes de første 100 dage efter introduktionen at opfylde følgende differentialligning

dy/dx= -0,05y+10

hvor x er antal dage efter introduktionen

a. bestem forskriften for A, når der oplyses at A(0)=0

b bestem den forventede afsætning efter 30 dage


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Løs differentialligningen med betingelsen y(0) = 0 . Benyt den færdige løsningsformel, eller benyt separation af de variable.

b) Beregn så y(30) med den fundne forskrift.


Svar #2
23. april 2014 af uopnålig (Slettet)

Tak, men forstår ikke hvordan man gør det ??? er det noget du kan forklare ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Differentialligningen har formen

        y ' = ay + b

og det må være gennemgået i din bog, at den har den generelle løsning

        y(x) = -(b/a) + c·eax ,

hvor c er en konstant. Indsæt de relevante talværdier for a og b, og bestem c ud fra betingelsen y(0) = 0 .


Svar #4
23. april 2014 af uopnålig (Slettet)

kender ikke den løsning :O ???? er forvirret nu 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man må da forvente, at I har lært et eller andet om differentialligninger; ellers giver det ingen mening at begynde at regne en opgave om en differentialligning, der skal løses.


Svar #6
23. april 2014 af uopnålig (Slettet)

Jamen vi har haft om det, men forstår ikke dert jeg skal gøre ...

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvad forstår du ikke i forklaringerne ovenfor?


Skriv et svar til: Bestem forskriften for A og forventede afsætning.. - HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.