Matematik

Puslespil A og B

25. april 2014 af amjen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kan ikke hjælpe min datter med spørgsmålet:

En person har to puslespil A og B. Puslespil A har dobbelt så mange brikker som puslespil B.

Hvor mange gange så lang tid tager det at samle puslespil A som at samle puslespil B?

Er der nogen som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det afhænger da af puslespillenes natur og af den algoritme, der benyttes til at samle spillene.


Svar #2
25. april 2014 af amjen (Slettet)

Opgaven lyder:

Tabellen viser sammenhængen mellem antallet af brikker i et puslespil og den tid, det typisk tager at samle puslespillet.

Antal brikker: 22, 48, 67, 80, 100, 154, 240

Tid (sek.): 137, 391, 625, 787, 1251, 2211, 4024

Der er med god tilnærmelse tale om en sammenhæng af typen f(x)=b*xâ, hvor x er antallet af brikker, og f(x) er tidsforbruget, målt i sekunder.

a)   Bestem konstanterne a og b. 

Svaret er a=1.43441 og b=1.56425

En person har to puslespil A og B. Puslespil A har dobbelt så mange brikker som puslespil B.

c)   Hvor mange gange så lang tid tager det at samle puslespil A som at samle puslespil B?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det ser udtil, at det kunne være et delspørgsmål i en større opgave:

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1350889

Man skal altid give alle oplysninger i opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Netop som  jeg gættede mig til i #2.

Så beregn

        f(2x) / f(x)

hvor man benytter de fundne konstanter for modellen.


Svar #5
25. april 2014 af amjen (Slettet)

Tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. april 2014 af SuneChr

# 5     Bemærk:
          f (2·x)  =  b·(2·x)a  =  b·2a·xa  =  2a·f (x)


Skriv et svar til: Puslespil A og B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.