Matematik

Ligning med netop én løsning

27. april 2014 af Paldanovic (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder og kæmper med min matematik opgave, og jeg kan ikke finde ud af dette spørgsmål: 

Et polynomium af anden grad er givet ved følgende forskrift: p(x) = ax2 + 5x + 3/4 

a.Bestem A, således at ligningen  har netop én løsning.

Jeg ved godt at denne ligning skal give præcis 0 - for så har ligningen netop en løsning. 

Nogen der hjælpe? 

Tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2014 af jnl123

Diskriminanten skal være 0 for at der er en løsning:

D = b^2 - 4ac

hvor b=5 og c=3/4

Så bare sæt D=0 og løs for a.


Svar #2
27. april 2014 af Paldanovic (Slettet)

#1

Diskriminanten skal være 0 for at der er en løsning:

D = b^2 - 4ac

hvor b=5 og c=3/4

Så bare sæt D=0 og løs for a.

Så jeg skal bare sige dette?: 

D (0) = 52 - 4 * a * 3/4? 

Også løse det som en ligning ved at isolere a? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2014 af mathon

#2      
               Ja
                          d=5^2-4\cdot a\cdot \frac{3}{4}=0


Skriv et svar til: Ligning med netop én løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.