Matematik

hjælp men løsningen af en differentialligning

27. april 2014 af alicedrips (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej. 

vi er lige begyndt med at arbejde med differentialligninger i skolen, men jeg kan ikke helt forstå hvordan man gør. Så hvis nogen kunne hjælpe mig ved at løse denne ligning, kunne jeg måske bruge det som et eksempel på hvordan man gør?

tak :)

jeg har fået differentialligningen : c'(t)+2,5*c(t)=0,1 og begyndelsesbetingelsen er c(0)=0,1


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2014 af peter lind


Svar #2
27. april 2014 af alicedrips (Slettet)

tak :)

men det er lidt for uoverskueligt.

kan du ikki løse den der ligning, så jeg kan se hvordan man gør? Jeg har fået et helt opgave set med differentialligninger der ligner denne, så hvis jeg kunne bruge en som et eksempel, ville det være en stor hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2014 af peter lind

Hvis du omskriver din differentialligning til c'(t) = 0,1-2,5c  og omdøber  y(x) til c(t) kan du direkte aflæse a og b af din diffferentialligning og bruge løsningen i henvisningen


Skriv et svar til: hjælp men løsningen af en differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.