Matematik

Bestem en ligning for tangenten til g i punktet P.

28. april 2014 af Marfyl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej har brug for hjælp til en opgave kunne være dejligt hvis der er nogen, som kan forklare den er lost :)

spørgsmålet lyder: b)     Bestem en ligning for tangenten til g i punktet P. 

figur vedhæftet.

parablens ligning er = - 0,1265306122 * x2 + 6,2
 Værdien af x -koordinaten xP for punktet P = xP [cm]    = 5,68 cm                                

Vedhæftet fil: 131942_figur_4_ver2.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2014 af PeterValberg

Brug tangentligningen

y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)

hvor x0 er den kendte x-koordinat til røringspunktet

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2014 af chfr (Slettet)

y=f'(4,93)(x-4,93)+f(4,93)

Hvordan regner man sådan en ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2014 af mathon

      \small y=f{\, }'(x)=2\cdot \left ( -0,1265306122 \right )


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten til g i punktet P.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.