Kemi

Gæring, kemi hjælp!

28. april 2014 af notbieber (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej herinde

Jeg har denne her reaktion 

C_1_2H_2_2O_1_1 (aq)+H_2O(l)\rightarrow 4CH_3CH_2OH(aq)+4CO_2

hvordan finder jeg ud af, hvor meget man maksimalt kan fremstille af ethanol og carbondioxid ved at anvende 25g sukrose?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2014 af dreaddune (Slettet)

Hvis du har massen af sukrose/sakkarose, så kan du udregne stofmængden af det, ud fra formlen n=m/M, hvor M er molarmassen.

Da du ved at reaktionen fra sukrose til ethanol er 1:4, skal denne stofmængde så ganges med 4, og så har du ethanols stofmængde. Så kan du finde ethanols molarmasse, og udregne massen ud fra tidligere formel m=n*M.

På samme måde udregnes CO2's masse. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2014 af mathon

                                             C_{12}H_{22}O_{11} _{\, \, (aq)}\; \; +\; \; H_2O_{\, \, (l)}\; \; \rightarrow \; \; 4\; C_2H_5OH_{\, \, \, (aq)}\; \; +\; \; 4\; CO_2_{\, \, (g)}
ækvivalente mængder i mol:                    1                                                               4                           4     
ækvivalente mængder i g:
                342,297                                                     184,276                 176,036
ækvivalente mængder i g:                   25                                                                x                            y

                                   x=\frac{25}{342,297}\cdot \left ( 184,276\; g \right )=13,46\; g

                                   y=\frac{25}{342,297}\cdot \left ( 176,036; g \right )=12,86\; g

Ved anvendelse af  25 g sucrose kan der maksimalt dannes 13,46 g ethanol og 12,86 g kuldioxid.


Skriv et svar til: Gæring, kemi hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.