Matematik

Hvad er en omvendt proportionalitet

29. april 2014 af math481c (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Hej alle jer der vil hjælpe!
Jeg sidder og skal skriv nogle få ord om en omvendt proportionalitet og aner ikke hvad det er hjæææælp mig?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2014 af mathon

Hvis di variable x og y er omvendt proportionale, er deres produkt konstant:

                                       y\cdot x=k          x,y\neq 0
hvilket grafmæssigt
giver:
                                       y=\frac{k}{x}        som er ligningen for en ligesidet hyperbel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2014 af 123434 (Slettet)

f.eks.

y=8/x

(1,8) og (2,4)

Når x fordobles, halveres y


Skriv et svar til: Hvad er en omvendt proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.