Kemi

Eddikesyrens molarmasse.

30. april 2014 af abdulhey (Slettet) - Niveau: C-niveau

Bestem eddikesyrens molarmasse. Udregn efterfølgende massen af eddikesyre i 2mL husholdningseddike

Lyder opgaven på.

Ved godt at den første opgave er : 60.052 g/mol men hvordan udregner jeg den næste??


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2014 af mathon

         Husholdningseddike er 4%(weight/weight) med densiteten 1,0041 g/mL
dvs
          med molariteten
                                         c=0,04\cdot \frac{1004,1\; \frac{g}{L}}{60,052 \; \frac{g}{mol}}=0,348\; M
      


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2014 af mathon

massen af eddikesyre i
         2 mL husholdningseddike:
                                         m=V\cdot c\cdot M=(0,002\; L)\cdot \left ( 0,348\; \frac{mol}{L} \right )\cdot \left ( 60,052\; \frac{g}{mol} \right )


Skriv et svar til: Eddikesyrens molarmasse.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.