Matematik

Bestem et udtryk - Matematik opgavesæt

02. maj 2014 af Julka2905 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej derude!
Min lærer har givet mig en opgave jeg har problemer med... Håber at nogen kan hjælpe. Tak på forhånd! :)


OPGAVEN LYDER:

Opgave 6 
Figuren viser et kvadratisk stykke pap med sidelængden 10. I papstykket er der klippet et kvadratisk hul med sidelængden x.

A) BESTEM AREALET AF DET GRÅ OMRÅDE, HVIS X ER 2.
Her vil man blot sige: 10*10-(2*2).

Den opgave jeg er i tvivl om...:

B) BESTEM ET UDTRYK FOR AREALET AF DET GRÅ OMRÅDE SOM FUNKTIONEN AF X?
Hvad skal jeg gøre? 
Er det så bare f(x) = 10*10 - (x*x)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2014 af mathon

Arealet som funktion af x

                                              \small A(x)=10^{2}-x^2=-x^2+100
                 …så det er det "bare".


Svar #2
02. maj 2014 af Julka2905 (Slettet)

Hvorfor -x^2 + 100? 
Skal den ikke bare lyde A(x) = 10^2-x^2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2014 af mathon

…som du vil.
 


Skriv et svar til: Bestem et udtryk - Matematik opgavesæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.