Kemi

organisk kemi

05. maj 2014 af Imhere (Slettet) - Niveau: B-niveau

ved ikke helt, hvordan jeg skal tage hul på opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2014 af mathon

b)
      masseprocenten af C i CO2 er 27,29%
      masseprocenten af H i H2O er 11,19%

          0,968 g CO2 indeholder (0,968 g) · 0,2729 = 0,264 g C ækvivalent med 0,0220 mol
          0,176 g H2O indeholder (0,176 g) · 0,1119 = 0,0197 g H ækvivalent med 0,0195 mol

      Det vides, at antalsforholdet C : H kan udtrykkes i hele tal
      hvoraf
                   ({0.0220,0.0195}/0.0195) · 8 = {9.02564,8} ≈ {9,8}
      dvs
              den empiriske formel
                                                 \small C_9H_8O

          


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2014 af mathon

c)

                    \small R= C_6H_5-


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2014 af mathon

d)
       M(C9H8O) = sum({9,8,1}*{12.011,1.008,15.999}) g/mol = 132.162 g/mol

       80 mL 0,0025 M NaOH er ækvivalent med
                                     n(OH-) = (0,080 L) · (0,0025 mol/L) = 2·10-4 mol = 0,2·10-3 mol = 0,2 mmol

       Under forudsætning af, at al kanelsyren er opløst og grundig omrøring har fundet sted ved 25°C,
       haves en puffer
       hvoraf
                            \small pH=pK_s+\log\left ( \frac{n_b}{n_s} \right )

                            \small pH=4,43+\log\left ( \frac{0,2}{1-0,2} \right )=3,8


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2014 af mathon

Oplysningen i #3's første linje anvendes ikke.
 


Skriv et svar til: organisk kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.