Matematik

Find a og b

05. maj 2014 af muratkaya (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.
Håber I kan hjælpe mig.

Skal find a og b i en eksponentiel y=a*b^x

År: 2000 2005
Antal: 3280 10 000

Udviklingen i antallet af Alexanderparakitter i London kan for perioden 2000-2010
med god tilnærmelse beskrives ved en eksponentiel model
y =b* a^x (eksponentiel)

hvor x angiver antal år efter 2000, og y angiver antallet af Alexanderparakitter.
a) Bestem tallene a og b.


Jeg kan godt finde a som er 1,2498 men når jeg sætter tallene ind i formlen til at finde b, så siger min lommeregner Error. jeg gøre således: y1/a^x1    =   3289/1,2498^2000 men den siger så error når jeg taster disse tal ind:S



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2014 af SuneChr

Du bør sætte år 2000 til x = 0  og  år 2005 til x = 5
År 2010  x = 10
Det vil gøre din lommeregner glad.


Svar #2
05. maj 2014 af muratkaya (Slettet)

Mange tak:-)

Skriv et svar til: Find a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.