Matematik

Forskrifter

07. maj 2014 af hejpepper (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om e eksponentielt aftagende funktion f oplyses, at grafen for f  går gennem punktet P(3,100), og at halveringskonstanten er 47 

a) bestem forskriften for f


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2014 af mathon

                     \small f\left ( x+X_{1/2}\right)=\frac{1}{2}\cdot f(x)

                     \small \small \small f\left ( 3+47}\right)=\frac{1}{2}\cdot f(3)=\frac{1}{2}\cdot 100

                     \small f \left ( 50\right)=50


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. maj 2014 af peter lind

Funktionen er af formen y=b*(½)x/X hvor X er halveringskonstanten. Ved at indsætte det givne punkt får du en ligning til bestemmelse af b


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. maj 2014 af SuneChr

Når halveringskonstanten er 47 følger det heraf, at
f (3 + 47)  =  100/2


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. maj 2014 af mathon

eller
                               \small f(x)=y=b\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{x}{X_{1/2}}}

                                              \small 100=b\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{3}{47}}

                                              \small 100\cdot 2^{\frac{3}{47}}=b

                                              \small a=\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{47}}


Svar #5
07. maj 2014 af hejpepper (Slettet)

tak for det


Skriv et svar til: Forskrifter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.