Matematik

Terminlig ydelse

07. maj 2014 af josx (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har et spørgsmål der lyder på, hvor stor en terminslig ydelse skal betales, hvis der taget et annuitetslån på 10.000 kr, som skal tilbagebetales efter 6 terminer, med en terminslig rente på 10%.?

Mit problem er her; jeg har ingen ide hvilken formel jeg skal bruge.

Håber på der er nogle der kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2014 af Moderatoren

Det må være renteformlen, som du skal kigge på.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2014 af hesch (Slettet)

Du skal bruge Present value of an annuity    ( på dansk ? )

k = ( 1 - ( 1 + r )-n ) / r ,      r = 0,1       n = 6

terminslig ydelse = 10000kr / k

PS:   Det hedder på dansk:  Amortisations ydelse af hovedstol
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2014 af mathon


       Annuitietsydelsen
                                        \small y=\frac{G\cdot r}{1-\left ( 1+r \right )^{-n}}

                                        \small \small \small y=\frac{10000\cdot 0,10}{1-1,10^{-6}}


Skriv et svar til: Terminlig ydelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.