Matematik

Lineær, eksponentiel eller potens funktion??

07. maj 2014 af emmam1997 - Niveau: B-niveau

Jeg skal svare på om funktionen s(t)=13+1,05*t er en lineær-, eksponentiel- eller potensfunktion?? Er der nogen der kan hjælp??


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2014 af sofiesn (Slettet)

Det er en lineær funktion. Normalt definerer vi en linæer funktion:

f(x)=a*x+b.

Her er x så erstattet med t, og de har blot ændret rækkefølgen på a*x og b. Din forskrift kunne være skrevet på den måde, som du måske normalt kender:

f(x)=1.05*x+13

Altså er det en linæer funktion :-)


Svar #2
07. maj 2014 af emmam1997

Tusind tak!


Skriv et svar til: Lineær, eksponentiel eller potens funktion??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.