Matematik

linje og punkt

07. maj 2014 af monawang (Slettet) - Niveau: B-niveau

i et kordinatsystem er der givet en linje L med ligningen

l: y = 1/3x +4

beregn afstanden fra punktet P til linjen L (er gjort)

desuden er der givet punktet P(-2,-1)

beregn gradtallet for den spidse vinkel, som linjen l danner med førsteaksen

beregn en ligning for den rette linje n, der går gennem punktet P, og som står vinkelret på linjen L


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2014 af SuneChr

Hældningskoefficienten til l er lig med tangens af den vinkel Θ, linien danner med førsteaksen.
Løs derfor     tan Θ = 1/3


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at sammenhængen mellem den vinkel α , som linien danner med førsteaksen, og liniens hældningskoefficient er

        tan(α) = a .

Benyt også, at for to rette linier, der står vinkelret på hinanden, gælder det, at produktet af liniernes hældningskoefficienter er lig med -1 .


Svar #3
08. maj 2014 af monawang (Slettet)

hvad står ''Θ'' for? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Θ er det store græske bogstav "theta", der her er benyttet som symbol for en vinkel. Den samme vinkel blev kaldt α i #2.


Skriv et svar til: linje og punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.