Matematik

Haster!! Længden af P+Q

08. maj 2014 af Rasmusronaldo (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogle der kan hjælpe mig med opgave 3, hvor jeg skal regne længden p + q? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2014 af peter lind

Jeg kan ikke skrive de parenteser du bruger her, så jeg bruger normal vektor notation

Du skal bruge at længden af en vektor ||p|| er givet ved ||p|| = kvrod( p·p)  Dette gælder også selv om skalarproduktet eller indreprodukt ikke er defineret ved den sædvanlige euklidiske. Du skal altså beregne (p+q)·(p+q)


Svar #2
08. maj 2014 af Rasmusronaldo (Slettet)

Vil det sige jeg får p = kvrod (p*p) og så ligger jeg det til q= kvrod (q*q) ? og så bare tage det i anden? 

Altså p= kvrod 55 og q= kvrod 5  p+q = kvrod 55 + kvrod 5 = kvrod 60 

Dermed er (p+q)*(p+q) = 60 ?

Eller er (p+q)*(p+q) det indre produkt ? 


Svar #3
08. maj 2014 af Rasmusronaldo (Slettet)

Eller skal jeg sige: p+q= (2,3,4,5,6) og så finde det indre produkt mellem:

(p+q)*(p+q) = kvrod 2*2 + 3*3 + 4*4 + 5*5 + 6*6 = kvrod 80?


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. maj 2014 af peter lind

Du skal sige p+q = X+1 og dermed (p+q)·(p+q) = 2*2+3*3+4*4+5*5+6*6 og dermed ||p+q|| = kvrod( 2*2+... )

I din sidste linje skal der også stå et kvadr(  ) på venstre side og på højre side mangler du nogle parenteser


Svar #5
08. maj 2014 af Rasmusronaldo (Slettet)

Så resultatet bliver kvrod 80? 

eller skal bliver det kvrod (2*2)^2+(3*3)^2+(4*4)^2+(5*5)^2+(6*6)^2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. maj 2014 af peter lind

Jeg har ikke regnet efter med de 80; men ellers er det første rigtig. Det sidste er helt forkert


Skriv et svar til: Haster!! Længden af P+Q

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.