Kemi

1. ordens reaktion ?

10. maj 2014 af Kemi1996 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har problemer med at løse denne opg:

En patient indtager 60 mg atomoxetin i form af en Stratterakapsel. Patientens blodvolumen er 4,5 L. Efter 2 timer opnås maximumkoncentrationen af atomoxetin i patientens blod svarende til 85 % af den indtagne dosis. Herefter falder koncentrationen af atomoxetin i blodet, svarende til en første ordens reaktion med hensyn til atomoxetin. Koncentrationen af atomxetin i blodet halveres på 5,2 timer.

Beregn stofmængdekoncentrationen af atomoxetin i patientens blod et døgn efter indtagelse af kapslen 

På forhånd, tak !


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2014 af mathon

En første ordens reaktion
betyder med reaktionshastigheden
 
                                               v=-\frac{\mathrm{d}\left [ A \right ] }{\mathrm{d} t}=k\cdot \left [ A \right ]
         hvoraf
                                               \left [ A \right ]=\left [ A \right ]_o\cdot e^{-kt}=\left [ A \right ]_o\cdot \left (\frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{1/2}}}

         dvs
                                               \left [ A \right ]_t=\left (0,85\cdot \left ( 60\; mg \right ) \right )\cdot \left (\frac{1}{2} \right )^{\frac{t-2}{5,2}}   når t regnes i timer efter indtagelsen
 

                                               \left [ A \right ]_{24}=\left (0,85\cdot \left ( 60\; mg \right ) \right )\cdot \left (\frac{1}{2} \right )^{\frac{24-2}{5,2}}


Svar #2
10. maj 2014 af Kemi1996 (Slettet)

Tak for svaret 


Skriv et svar til: 1. ordens reaktion ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.