Matematik
Integralregning
Hej
Jeg har problemmer med den vedhæftede opgave. Skal jeg som udgangspunkt sige at f(x)=F´(X) og isolere x... eller???
Tak på forhånd
Svar #1
10. maj 2014 af peter lind
Har du vedlagt den rigtige opgave og er der ikke fejl i den ?
Hvis det er den rigtige opgave skal du løse ligningen f(x) = 0. Løsningerne angiver grænserne for integralet. Den af x aksen begrænsede område ligger i 4. kvadrant
Svar #2
10. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)
Man skal beregne arealet af den punktmængde M i 1, kvadrant, der afgrænses af koordinatakserne samt af grafen for funktionen
f(x) = x2 -6x +5 = (x-1)·(x-5) .
Man skal altså beregne det bestemte integral
A(M) = 0∫1 f(x) dx = 0∫1 (x2 - 6x +5) dx
Svar #3
11. maj 2014 af ranimukerji (Slettet)
Hvordan ved du, at intervallet går fra 0 til 1?
Jeg har prøvet at udregne arealet(Se vedhæftede). Kan det passe?
Svar #4
12. maj 2014 af ranimukerji (Slettet)
Tak for hjælpen :) Nu har fundet løsningen. "peter lind" jeg tror også, at man skal sige f(x)=0, da det giver god mening, når man beregner det.
Svar #5
12. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)
#3
Din beregning er forkert. Der gælder jo, at F(0) = 0 , så arealet er 7/3 .
Den punktmængde, der begrænses af koordinatakserne samt grafen for f(x) i 1. kvadrant går jo fra x = 0 til funktionens første positive nulpunkt. Da de to nulpunkter er x = 1 og x = 5, er f(x) < 0 mellem rødderne og positiv uden for rødderne, så punktmængden har x-koordinater mellem 0 og 1 .
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
