Matematik

Bestemmelse af forskrift

11. maj 2014 af Simonetp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Jeg har en opgave for, som jeg simpelthen ikke kan huske hvordan jeg skal kunne løse... Den lyder således: 

En virksomhed producerer covere til mobiltelefoner. Omkostningerne ved en produktion på x stk. kan beskrives ved en lineær funktion C(x)=ax+b

Ved en produktion på 150 stk. er omkostningerne 6000 kr. 

Ved en produktion på 200 stk. er omkostningerne 7500 kr. 

x        150         2000

C(x)    6000     7500

a) Bestem en forskrift for C og bestem omkostningern ved en produktion på 400 stk. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2014 af peter lind

Du kan enten indsætte de to punkter i linjens ligning y = a*x+b. Herved får du 2 ligninger med 2 ubekndte, som du må løse. Alternativt kan du bruge metoden i http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/funktioner.html#lineaere Den står sikkert også i din bog


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2014 af 123434 (Slettet)

(150,6000) og (2000,7500)

a=(7500-6000)/(2000-150)=0,8

6000=0,8*150+b

6000=120+b

b=6000-120=5880

y=0,8x+5880?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

a er ikke lig med 0,8 . Følger man opgavens ordlyd, er

        a = (7500-6000) / (200-150) = 1500 / 50 = 30  .

Dermed er b = 6000 - 30·150 = 1500 , så forskriften er

        y = 30x + 1500 .


Skriv et svar til: Bestemmelse af forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.