Matematik

Ellipse

12. maj 2014 af leonardio (Slettet) - Niveau: A-niveau

Det følgende spørgsmål handler om punkterne (x,y) på en figur med ligning x^2+(ky)^2=r^2

2.2

vis, at uanset værdien af k, gælder det for x koordinaten, at -r er mindre end eller lig med x og at r er større end eller lig med x

Jeg har ingen ide om hvad jeg skal foretage mig.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man har jo, at

        x2 = r2 - (ky)2 ,

så for et punkt på ellipsen gælder der, at

        0 ≤ |x| = √(r2 - (ky)2) ≤ r .


Svar #2
12. maj 2014 af leonardio (Slettet)

Hvis man skal vise svaret, hvordan vil man så gøre dette korrekt? Er det at bruge geogebra for at vise påstanden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Fortsæt argumentet i #1. Hvis |x| ≤ r , hvor r > 0 , gælder der jo, at

        -r ≤ x ≤ r .


Skriv et svar til: Ellipse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.