Kemi

hjælp til kemi

16. maj 2014 af HomeWorkk (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej

er der nogen der kan hjælpe mig med denne her opgave som lyder:

Beregn massen af den mængde di brom, der skal anvendes til fuldstændig bromering af 10,0 g but-l,3-dien.

but-1,3-dien har jeg fået molarmassen til 56,104g/mol

for at finde stofmængden 10g   dividere  56.104g/mol  =  0.178mol

brom molarmasse =79.90 g/mol

håber nogen der kan hjælp mange tak på forhånd


Svar #1
16. maj 2014 af HomeWorkk (Slettet)

 er der slet ikke nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. maj 2014 af mathon

                         C_4H_6\; \; \; +\; \; \; 2\; Br_2\; \; \; \rightarrow \; \; \; C_4H_6Br_4

stofmængdeforhold
                                  C4H6 : Br2 = 1 : 2

M(C4H6) = sum({4,6}*{12.011,1.008}) g/mol = 54,092g/mol
M(Br2) = (2·79.904) g/mol = 159,808 g/mol

         n(but-1,3-dien) = (10 g) / (54,092g/mol) = 0,18487 mol

         m(dibrom) = 2 · (0,18487 mol) · (159,808 g/mol) = 59,0875 g


Skriv et svar til: hjælp til kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.