Matematik

retvinklede trekanter

18. maj 2014 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået angivet to retvinklede trekanter. 

Hvor ved den første trekant, er side BC= 3 og side CA= 4 

Ved den anden trekant, er side B_1C_1= 9 

Jeg skal bestem side AB, og side A_1B_1 

kan nogle hjælpe mig ved denne her opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2014 af mathon

brug proportionale sider i ensvinklede trekanter


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man formoder, at AB er hypotenusen i den retvinklede trekant ABC, så man kan benytte Pythagoras til at bestemme |AB|, og dernæst benyttes skalaforholdet mellem de to ensvinklede trekanter til at beregne de ukendte sider.


Svar #3
18. maj 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Mange tak for hjælpen (-:


Skriv et svar til: retvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.