Fysik

pris på en m^3

19. maj 2014 af Lone110 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP jeg har en lille opgave som jeg har bøvlet med men ikke kan komme til en løsning

11,82 m3/min * 60 = 709,2 m3/h.

79,78KW / 60 min = 1,3297 kWh/min

spørgsmålet: regn prisen ud på 1 m3 luft

når prisen er 0.90 øre pr. KWh

tak på forhånd :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere hele opgaven. Hvad er sammenhængen mellem m3 og kWh ?


Svar #2
19. maj 2014 af Lone110 (Slettet)

jeg skal finde ud af hvor meget prisen er på 1 m3 luft koster

en kompressor pumper 709,2 m3/h. luft i timen, og den forbruger 79,78KWh i timen, og opgaven lyder på find hvad prisen på 1m3 luft koster at pumpe ud, og prisen er 0.90 øre pr. KWh.

:)


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så ved du jo så, at 709,2 m3 koster 79,78·0,90 kr (øre?), og find så prisen for 1 m3 . Er prisen for el virkelig 0,90 øre pr kWh, eller 0,90 kr pr kWh ?


Svar #4
19. maj 2014 af Lone110 (Slettet)

ved jeg ikke om den er, men der står øre :/

og

79,78·0,90 kr = 71,802 kr.

men hvordan altså nu har jeg prisen for 79,78 KWh skal jeg så dividere med  709,2 m3

?


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, når man kender prisen for a enheder, finder man jo prisen for 1 enhed ved at dividere med a.


Svar #6
19. maj 2014 af Lone110 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: pris på en m^3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.