Matematik

Vektorfunktion

20. maj 2014 af Stofferdrengen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har brug for hjælp til opgave b) og c)

Indtilvidre har jeg lavet dette

b)

Hastigheden er givet ved at finde længden af hastighedsvektoren. Men først skal udtrykket differentieres:

x'(t)=-sin(t)
y(t)=-1,5*sin(0,5t)

Derefter kan længden af hastighedsvektoren findes ved udtrykket:

sqrt(-sin(t)^2-1,5*sin(0,5t)^2) 

c)

Først bestemmes hvor lang tid bilen er om at tilbagelægge en omgang. Bagefter bestem hvor langt bilen kører pr. omgang som er det givne interval.

Bilen er L[0;4pi]=sqrt(-sin(t)^2-1,5*sin(0,5t)^2) om at tilbagelægge en omgang.

.

.

når jeg prøver at udregne opgave c på min cas lommeregner, for jeg at vide at det ikke er et reelt tal, og det giver jo meget godt mening. Hvad gør jeg?

kunne også bruge en god forklaring til d

tak på forhånd :)

opgave vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du har ikke differentieret vektorfunktionen korrekt. Benyt, at den afledede af sin(x) er cos(x), ikke -sin(x).


Svar #2
20. maj 2014 af Stofferdrengen (Slettet)

arg selvfølgelig, mange tak. kan du lige gennemskue på stående fod hvorfor min lommeregner giver dette svar?bruger en TI-nspire cas


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg har da ingen anelse om, hvad du taster ind på din lommeregner.


Skriv et svar til: Vektorfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.