Matematik

en "triple rod" for en 3. ordens poly.

24. maj 2014 af Lilleperson (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg oprettede lige før en tråd om en problemstilling hvor jeg havde brug for finde nogle værdier som gjorde muligt at beregne dobbeltroden for et anden ordens polynomie, hvor værdien kan skiftes. 

Ved en lille regnefejl har det så vist sig at det det virkeligheden er 3. ordens poly jeg har i hænderne, og ønsker at beregne a,b,c værdierne som giver en "triple rod" ved  -2. 

Polynomiet er 

x(x2 + 114.286x + 0.0002762) + a(362.7)x2 + b(362.7)x + c(362.7)

Hvor kriterierne er at a,b,c skal være positiv, og lede til en rod ved rod = -2
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Da polynomiet tilsyneladende er normeret, skal det så have formen

        f(x) = (x+2)3 = x3 + 6x2 + 12x + 8

og ved sammenligning finder man så

        114.286 + a(362.7) = 6

        0.0002762 + b(362.7) = 12

        c(362.7) = 8

som jo let kan løses.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er kun een løsning for a, b og c, og som det ses, er a < 0 .


Svar #3
24. maj 2014 af Lilleperson (Slettet)

Jeg takker for hjælpen :)


Skriv et svar til: en "triple rod" for en 3. ordens poly.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.