Matematik

Bestem x, så f'(x)=0, og bestem monotoniforhold

25. maj 2014 af Stepk (Slettet) - Niveau: B-niveau


Hejsa allesammen :)

Jeg sidder, og er i færd med at regne gamle eksamenssæt, da jeg snart skal op i skriftlig matematik, men nu er jeg stødt på en opgave, som jeg er i tvivl om, og håber, at der er nogle af jer rare mennesker, der kunne tænke sig at hjælpe mig :) 

Opgaven lyder som følger:

En funktion er givet ved f(x)=x3-3x2-9x

Bestem x, så f'(x)=0, og bestem monotonoforhold for f. 

Håber der er nogle der kan hjælpe. Fortsat god weekend :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2014 af peter lind

Brug at (xn)' = n*xn-1. til at finde f'(x)-

Løs derefter ligningen f'(x) = 0    (andengrads ligning)

Brug dernæst at funktionen er voksende når f'(x)>0 og f'(x)<0


Svar #2
25. maj 2014 af Stepk (Slettet)

Okay. Tusind tak for hjælpen!!

Fortsat god søndag :) 


Skriv et svar til: Bestem x, så f'(x)=0, og bestem monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.