Matematik

Bestem første koordinaten til punktet B, og bestem arealet af området M

25. maj 2014 af saragormsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg har lavet første del af opgaven, men kan simpelthen ikke se hvordan jeg laver spørgsmål 2. 

Del 1 lyder:

En funktion f er givet ved: f(x)= x^3 -5x^2 +7,5x -2

skitser for grafen f, og bestem en ligning for tangenten t til grafen for f i punktet A(a, f(1))

Dette har jeg fået til: y= 0,5x+1

Del 2 lyder:

Tangenten t skærer grafen for f i et andet punkt B, og afgrænser sammen med grafen for f et område M, der har et areal.
Bestem førstekoordinaten til punktet B, og bestem arealet af området M.

Nogen der kan hjælpe mig her?


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2014 af peter lind

Du må mene A(1, f(1)) Løs ligningen f(x) = 0,5x+1. Det bemærkes at x=1 er den ene af løsningerne


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2014 af sashii

Sæt de to ligninger lig hinanden og løs mht. til x. 
Arealet af området M findes vha. integralregning.


Skriv et svar til: Bestem første koordinaten til punktet B, og bestem arealet af området M

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.