Matematik

matematik retvinklet trekant. haster!!!!

25. maj 2014 af nora111 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en bestemt type af retvinklede trekanter er længden af den ene katete 12, mens længden af den anden katete betegnes med x.
a) Redegør for, at omkredsen af en sådan trekant er givet ved udtrykket.
O= x+12+ kvadratroden af x^2+144

b) beregn trekantens omkreds, hvis dens areal er 30. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2014 af Benny7 (Slettet)

I opgave a) har opgaven brugt Pythagoras læresætning. Omkredsen er jo lig alle sider plusset sammen. De har så fundet hypotenusen ved at tage kvadratroden af den ene katete opløftet i 2. og den anden katete opløftet i anden. Udtrykket "kvadratroden af x^2+144" er længden af hypotenusen.


Svar #2
25. maj 2014 af nora111 (Slettet)

forstår det ikke helt for vi kender jo ikke x.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2014 af Benny7 (Slettet)

Det har ikke noget med beregning af gøre. Der står bare at du skal redegøre. Dvs. forklare. Det du bliver spurgt om i opgave a) er hvordan omkredsen kan blive beregnet på følgende måde. Du skal fortælle dem hvorfor man kan gøre det sådan her. "x" er jo bare et variabel, som kan have alle værdier.

Håber det hjalp, ellers må du spørge igen :D


Svar #4
25. maj 2014 af nora111 (Slettet)

hahaha, jaa men vil du ikke lige forklare den igen, forstod det ikke første gang. 

hvad med b? hvordan kan jeg regne omkredsten når jeg mangler den ene side.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2014 af Benny7 (Slettet)

a) Omkredsen af en retvinklet trekant er jo de tre siders længder lagt sammen. Den ene katete har jo længden 12 og anden x.  Desuden er der en tredje side. Nemlig hypotenusen. Der er jo 3 sider i en trekant. Så man skal jo bruge 3 sider for at beregne omkredsen, O. Vi kan opstille et udtryk at til finde den 3. side, hypotenusen vha. Pythagoras.

Den finder vi ved at tage kvadratroden af de to KATETER opløftet i anden. Altså beregningen se sådan her ud: kvadratroden af x^2+144

Så det er bare et langt udtryk for at O=katete+katete+hypotenuse

Mht. b) får du lige om lidt :D


Svar #6
25. maj 2014 af nora111 (Slettet)

nååååå så er jeg med. 

hvad med b ? :D 


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. maj 2014 af Benny7 (Slettet)

b) Nej du kan ikke beregne omkredsen, hvis du mangler den ene side. Som sagt skal alle siderne have en værdi, hvis man vil beregne omkredsen. Hvis man skulle opstille et udtryk, som tillige så var det noget helt andet.

Man skal altså bestemme omkredsen, når A=30. En måde man kan beregne arealet, A i retvinklet trekanter er med formlen A = 0.5 * h * g

Vi kender indtil den ene katetes værdi, nemlig 12 og arealet, nemlig 30. Vi indsætter den i ovennævnte formel.

30 = 0.5 * 12 * g

Så isolerer vi g, som jo er den anden katete. Så:

  g= \frac{30}{12\cdot \left 0.5}

g = 5

Nu har vi de to kateteres værdier. Nemlig 12 og 5. Så bruger du bare pythagoras til at udregne hypotenusen og det skulle gerne give 13.


Svar #8
25. maj 2014 af nora111 (Slettet)

hvor har du 30 fra?


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. maj 2014 af Benny7 (Slettet)

 

b) beregn trekantens omkreds, hvis dens areal er 30. 


Svar #10
25. maj 2014 af nora111 (Slettet)

nåååå ja okaaay. 


Skriv et svar til: matematik retvinklet trekant. haster!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.